Bureau Viertel gaf workshops, training of advies aan onder andere deze projecten.

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de projecten. Kijk hier om te lezen wat men zoal van onze begeleiding vond: REVIEWS

Wijland Woonpioniers

Binnen 5 jaar tijd realiseren we een duurzame woongemeenschap met ecologische woningen en gemeenschappelijke ruimtes voor 20 huishoudens in de omgeving van Nijmegen.

We gaan een stap verder in duurzaam en ecologisch leven. We faciliteren en stimuleren ontmoeting, zorgzaamheid, samenwerking, solidariteit en ecologisch wonen.

Lees meer >>

Boschgaard ‘s Hertogenbosch​

Wij zijn een collectief van bevlogen en betrokken Bosschenaren die al geruime tijd dromen van een eigen woonwerkpand in Den Bosch. Een pand in collectief zelfbeheer, waar we wonen, werkruimtes hebben en een grote sociale ruimte voor de buurt.

Lees meer >>

Het Groene Spoor

Het Groene Spoor is het eerste ecologisch verantwoorde wooninitiatief in de gemeente Renkum. Wij willen in Oosterbeek een ecologische en duurzame wijk met woningen in houtskeletbouw, eigen energievoorziening, hergebruik van grijs- en afvalwater. Waar wij warm van worden is samen op een creatieve manier vormgeven aan deze wijk, met oud en jong, met respect voor elkaars privéleven. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor ieders eigenheid. Door verschillende soorten woningen voor verschillende beurzen te bouwen krijgt de wijk een veelzijdige bevolking.

Lees meer >>

De Warren Amsterdam

De Warren is de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland. Wij zijn een duurzame en sociale wooncoöperatie die 36 sociale- en middenhuurwoningen gaat realiseren op Centrumeiland.
We nodigen iedereen uit om hier aan bij te dragen en bieden de mogelijkheid om voor een goede rente te investeren in De Warren.

Lees meer >>

Duurzaam Wonen Overbetuwe – de Groene Morgen

De vereniging Duurzaam Wonen Overbetuwe wil in de gemeente Overbetuwe aan de rand van het dorp Zetten (5 km van Wageningen) een duurzame, organische en energiezuinige woonwijk met betaalbare woningen realiseren. Dit ecowijkje van 24 woningen heet ‘de Groene Morgen’.
De toekomstige bewoners van de Groene Morgen zijn leden van de vereniging Duurzaam wonen Overbetuwe (DWO).

Lees meer >>

Azarias  Zeist

Inclusief wonen en werken. Duurzaam, dienstbaar en betrokken. Vereniging Azarias Buurtontwikkeling heeft als doel sociale levendige buurten te ontwikkelen waar wonen, werken en zorg samenkomen. Dit gebeurt vanuit een spirituele mensvisie die bijdraagt aan een duurzame en gezonde participatie-samenleving. De afgelopen jaren is in samenwerking met de omwonenden een ontwerpplan gemaakt voor locatie Veldheim en is voornemens tot koop over te gaan. 

Lees meer >>

Samenhuizen Brussel

Het aantal cowonen- en cohousingprojecten zit in de lift in Vlaanderen, er staan minstens 40 à 50 projecten in de steigers. Tijd voor een heuse Samenhuizen Academy, om bij te leren van experten en bestaande ervaringen door te geven en uit te wisselen. Denk jij aan cohousing? Of zit je al bij een initiatiefgroep? Wil je als professional leren van ervaringsdeskundigen en experts? Schrijf je in voor de Samenhuizen Academy om de slaagkansen van je project te maximaliseren.

Lees meer >>