De workshop Visie opfrissen is bedoeld voor woonprojecten die al langer bestaan.

Het is fantastisch om invloed te hebben op je eigen woonomgeving en die vorm te geven met een groep mensen. Samen bereik je zoveel meer dan individueel: gemeenschappelijke ruimtes, bijzondere activiteiten, dagelijkse dingen delen, elkaar helpen waar nodig en nog veel meer.

Maar na verloop van jaren kan het gewone ‘wonen’ soms de overhand krijgen. Het is niet meer zo duidelijk waarom jullie ook alweer zo wonen als jullie wonen. Of misschien was er wel nooit een duidelijke visie, een gedeeld doel of een ideaal naast het gewone wonen.

Gedeelde waarden

In de workshop Visie opfrissen gaan we aan de slag met de waarden van de deelnemers en van daaruit de waarden die de groep deelt. Welke waarden zijn het belangrijkst voor jullie woongemeenschap? We onderzoeken de waarden aan de hand van verschillende stellingen. Zo komen jullie er achter hoe de deelnemers over verschillende waarden denken. Hoe sta je tegenover delen? Hoeveel heb je ervoor over om duurzaam te wonen? Is er ruimte voor collectieve maatschappelijke betrokkenheid of is dat een initiatief van individuen? Is je levensvisie je eigen persoonlijke zaak of is er een gedeelde levensvisie?

Deze kwesties en nog veel meer komen aan bod in verschillende opdrachten en werkvormen. Tijdens de workshop bepaalt de groep op welke waarden de visie van de woongemeenschap gebaseerd is. Van daaruit bespreken we hoe de waarden concreet zichtbaar worden in het dagelijks leven. Zo krijg je een basis voor een heldere, gedeelde visie. Daar kun je als groep op terugvallen. Daarnaast heeft de visie als functie  potentiële bewoners duidelijk te maken waar jullie woonproject voor staat.

Na de workshop Visie opfrissen heeft de groep een goed beeld van de punten waar iedereen vol voor wil gaan, en hoe deze punten praktisch ingevuld kunnen worden. Ook krijgen jullie ideeën mee over hoe de visie in de toekomst levend kan worden gehouden.

Kijk hier voor meer workshops

Praktisch >> workshop Visie opfrissen

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten workshop inclusief voorbereiding en hand-out:
Voorbereiding: 4 uur x 2 personen:  8 uur
Uitvoering: 3 uur x 2 personen:   6 uur

Kosten workshop:  €520,—

Hier komen nog eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur en in het weekend met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten.

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

workshop visie opfrissen Bureau Vierte;
"Met elkaar nadenken over de visie en bezig zijn met de toekomst geeft me nieuwe energie. De nieuwe werkvormen hebben me meer geleerd over mijn mede-bewoners. Met elkaar in gesprek zijn i.p.v. discussiëren helpen me om meer begrip te krijgen voor andere standpunten."
Caroline
Centraal Wonen De Wonenwij, Ede