De workshop visie schrijven van Bureau Viertel gaat over, tja, visie. Visie is voor initiatiefnemers belangrijker dan geld, grond en en bewonersgroep. Stel: jullie hebben de financiering rond en er is een locatie in zicht. Nu moeten jullie beslissen: doen we het of niet? En op dat moment blijkt dat sommigen in de groep het heel belangrijk vinden om vluchtelingen op te vangen, terwijl anderen daar niets voor voelen. Of dat sommigen voor zich zien dat er elke dag een gezamenlijke meditatie is terwijl anderen daarvan gruwen. De groep valt uit elkaar en de beoogde locatie gaat aan jullie neus voorbij.

Daarom is onze stelregel: alles begint bij een goede visie. Een goede visie brengt mensen bij elkaar, geeft houvast en opent deuren.

Hoe schrijf je zo’n goede visie? Welke onderwerpen moeten daar zeker in en welke juist niet?

We werken aan een interne en een externe visie en maken duidelijk wat het verschil tussen beide visies is. We geven aan welke onderdelen zeker in een goede visie moeten komen en geven tips over hoe je het kunt aanpakken en voorbereiden. Door diverse opdrachten en werkvormen worden overeenkomsten en verschillen in de groep snel helder en samengevat in thema’s.

Na de workshop visie schrijven hebben jullie alle theorie van een goede visie in the pocket om op terug te vallen, hebben jullie belangrijke pijlers voor jullie project gedestilleerd en is er een aanzet voor een heldere interne en externe visie, met tips over hoe jullie de visies verder kunnen uitwerken.

Praktisch >> workshop visie: Zonder visie ben je nergens

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten workshop inclusief voorbereiding en hand-out:
Voorbereiding: 4 uur x 2 personen:  8 uur
Uitvoering: 3 uur x 2 personen:   6 uur

Kosten workshop:  €520—

Hier komen nog eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur en in het weekend met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten.

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

workshop visie schrijven, deelnemers aan het werk
"Zeer informatief, en vooral leuk, speels gebracht, helder en zeer motiverend. Ik werd blij van de goede sfeer en de inhoud: niet te veel niet te weinig, goed gebracht, niet te langzaam, niet te snel, goede kans tot vragen. Alles zeer helder en interessant. Door het speelse (ook stellingenspel) onthoud je ook beter. Ben echt een stuk verder gekomen deze ene dag."
Arja
Stiltedorp