UPDATE: vanwege de maatregelen rond COVID-19 zijn alle live bijeenkomsten voorlopig uitgesteld.

We geven wel de workshop ‘Zet je dromen in de steigers’. Deze workshop kunnen we ook digitaal geven. Kijk hier voor meer informatie over de workshop.

Wij geven op onregelmatige basis de startbijeenkomsten Zet je dromen in de steigers voor startende initiatieven.

Interesse in zo’n dag? Neem contact met ons op. Wij houden je dan op de hoogte van onze activiteiten.

In de startbijeenkomst laten wij zien hoe jouw project van de grond komt. We geven handvatten en concrete tips, maar vertelden ook wat je beter kunt laten. Kun je niet op deze datum? Wij geven ook workshops op maat. Neem contact met ons op.

Hoe begin je aan een nieuw woonproject?

Hoe begin je aan zoiets? Waar loop je tegenaan als je een woonproject wilt starten? Waar moet je rekening mee houden? Welke fases moet je doorlopen en hoe stel je een groep samen? Hoe beslis je als groep en hoe hou je de vaart erin? Hoe vind je samenwerking met derden zoals gemeente, woningcorporatie en architect?

Met al deze vragen gaan we aan de slag. De opgedane kennis zul je meteen gaan gebruiken. 

Op een dag als deze kun je gelijkgestemden ontmoeten en wie weet wil je samen verder met een woonproject.

De bijeenkomst is bedoeld voor startende initiatieven, maar ook als je al een tijdje bezig bent, kun je nuttige tips en adviezen verwachten.

Het programma bestaat uit:

Informatie: Hoe maak je een goede visie? Wat doe je om een goede groep te vormen? Wat voor stappen moet je zetten om je plan van de grond te krijgen? Hoe maak je een Programma van eisen. Wat is er nodig voor een doeltreffende samenwerking met externe partijen. Welke projecten gingen je voor?
Matchmaking en uitwisseling: welke plannen leven er al in de groep? Is er samenwerking mogelijk? 

Aan de slag: praktische hulp, plannen maken, plannen checken