Wat ze zeggen over ons

Lees hier reviews van deelnemers aan onze workshops, trainingen en bijeenkomsten.

Kijk hier voor projecten waar we mee hebben samengewerkt: PROJECTEN

“Fantastisch hoe er zelf en zelfvoorzienend gebouwd kan worden! Als we met iets aan de slag willen is zijn de voorbeelden zeker bruikbaar, net als de contacten met ‘experts’. Ook info van projecten die al klaar zijn.
Verder was het interessant kennis te maken met een manier om wat duidelijker te krijgen wat je belangrijk vindt/wil en waar het gemeenschappelijke zit.”
Anonieme deelnemer – Zet je dromen in de steigers startersdag

“Goede sfeer en leuke spellen waardoor alles op speelse manier duidelijk werd! De presentatie was verrassend en verhelderend, precies de dingen die ik wou weten. Ook het college was precies goed, niet te veel niet te weinig, goed gebracht, niet te langzaam, niet te snel, goede kans tot vragen. Alles zeer helder en interessant. De matchmaking vond ik ontzettend leuk, leerzaam, zet aan tot nadenken en discussie. De opdracht was verhelderend op speelse wijze, en leuke manier elkaar te leren kennen en begin v. visie te maken, zeker navolgbaar binnen eigen groep. Door het speelse (ook stellingenspel) onthoud je ook beter. Alles bij elkaar zeer informatief, en vooral leuk, speels gebracht, helder en zeer motiverend. Ben echt een stuk verder gekomen deze ene dag.”
Jara, Stiltedorp – Zet je dromen in de steigers startersdag

“Het grote aantal mensen dat graag ‘anders’ wil gaan wonen, daar werd ik blij van deze dag. Het college vond ik heel erg helder en verhelderend. Heel knap hoe jullie het in elkaar hebben gezet en in zo’n korte tijd veel informatie hebben gedeeld en mensen met elkaar hebben laten delen. De matchmaking vond ik een hele leuke manier – het stellingenspel. Ik voelde mij echter absoluut niet thuis in het groepje waar bij ik was ingedeeld. Dat had ook te maken met een persoon die overstapte naar ons groepje waardoor het niet meer klopte voor mij. Er waren überhaupt niet zo veel mensen met wie ik de klik voelde – dat vond ik wel jammer. Ik weet niet op welke criteria jullie de groepjes hebben gematched – daarin was ik dus teleurgesteld – ik kon er eigenlijk niet veel mee. De hele dag opzich vond ik waardevol om mee te maken. Heb er veel van geleerd.”
Irmgard – Zet je dromen in de steigers startersdag

“Jullie zijn gedoseerd grappig, daar hou ik wel van.”
Nidi – Zet je dromen in de steigers startersdag

“Ik werd blij van de presentaties van Hanneke en Mare Nynke; ben geïnspireerd door jullie directe manier van presenteren. Geen poespas en flauwekul en vooral heel menselijk. De matchmaking was leuk om te doen. Het was vaak verrassend om de uitkomsten te zien. Wat opviel in deze groep dat er veel overeenstemming was. Wanneer de vragen meer verschillen aan het licht brengen is het waarschijnlijk nog interessanter. Maar ik snap dat het best een uitdaging is om dergelijke vragen te maken en dat elke groep toch anders is. De grote eendracht in deze groep kan toeval zijn. Ik wil nog wel een keer, maar dan een soort vervolg. Een bijeenkomst voor groepen die in het proces zitten en dan met elkaar uitwisselen, vragen stellen!? ‘Dreams come true!'”
Frank – Zet je dromen in de steigers startersdag

“Fijne sfeer, inspirerende voorbeelden, concrete tussenstappen, ontmoeting met droomdoeners. Deze dag was een bevestiging wat het belang is om vanuit een klein concreet plan door te zetten. Dus dat het tijd is voor het uitschrijven van alle tussenstappen. En natuurlijk ook inspirerend om het enthousiasme te delen.”
Moïra – Zet je dromen in de steigers startersdag

“De praktische verdieping en ‘het kan wel’-aanpak sprake mij aan deze dag. Ik had verwacht dat het op materialen in zou gaan en vooral rondom hoe Iewan dat heeft gedaan, ik was prettig verrast dat het zoveel meer was dan dat. Naar aanleiding van de dag zijn wij bij elkaar gekomen met een groepje. Schouders eronder en elkaar helpen in concreet en haalbaar maken van onze dromen.”
F. Thewis – Zet je dromen in de steigers startersdag

 

“Fijn dat de workshop zo praktisch is. Visie lijkt zo groot en zwaar, maar deze workshop maakte het concreet.”
Deelnemer Samenhuizen Academy  Brussel – workshop Zonder visie ben je nergens

“Fantastisch, dit was voor mij de beste workshop van de Samenhuizen Academy-reeks! Heel gestructureerd en leuk. De praktische oefeningen waren zeer interessant om te doen. De theorie vond ik wat oppervlakkig.”

“Een heel interessante workshop. Ik weet nu het verschil tussen democratie en consensus en de effecten daarvan, en ik vind dat er meer consensus moet zijn in de wereld!”

“Ik vond het zeer interessant, vooral ook het theoretische gedeelte waarin de verschillende besluitvormingsmodellen worden toegelicht. Leuke oefeningen, simpel maar doeltreffend. Zeer concreet alles bij elkaar.”

“Ik ben aan het verdrinken in de hoeveelheid aan dingen die op me afkomen.”

“Interessant en veel! Ik ga naar huis met: het is belangrijk om concreet te kiezen voor een besluitvormingsmodel en daarmee gestructureerd aan de slag te gaan.”

“Veel nuttige tips. Ik neem de voorbeelden van hoe je een besluitvormingsprocedure goed kunt voorbereiden mee. De verschillende rollen kende ik niet, die neem ik ook mee.”

“De praktische oefeningen werkten voor mij heel goed om de theorie duidelijk te maken.”
Deelnemers Samenhuizen Academy Brussel – workshop Besluiten met plezier

“Veel geleerd, fijn om huiswerk mee te krijgen en om te weten wat er nog ontbreekt.”

“Fijne werkvormen! Ik voel nu wel een lichte paniek: waar moeten we nu beginnen?”

“Inspirerende training, goede aandachtspunten. Ik dacht dat we al ver waren, maar er moet nog veel! De actieve werkvormen vond ik erg fijn.”

“Prettige ochtend. Wel een berg werk nu, maar dat komt goed want die berg is concreet gemaakt. De workshops hebben geholpen te verhelderen, we hebben tools en inzichten gekregen om tot een concreter plan te komen. De begeleiding was heel prettig: een goede balans tussen ons scherp houden en een prettige sfeer.”

“Fijne werkvormen! Aan het eind werd mijn concentratie wat minder. Het is veel informatie. Misschien een extra pauze?”

“Jullie zijn heel duidelijk, en dat hebben we wel nodig ;)!”
Leden vereniging Ecobosch – Training Woonkr8