BEGELEIDING EN ADVIES GEMEENSCHAPPELIJK WONEN

Workshops/trainingen

In één dagdeel of enkele bijeenkomsten een flinke stap verder komen met je project? Kijk hier voor ons aanbod voor initiatiefgroepen en bestaande projecten.

Bijeenkomsten

Tijdens losse bijeenkomsten ontmoet je gelijkgestemden en leer de basis van wat erbij komt kijken als je een (eco-) woonproject in zelfbeheer wilt opzetten.

Advies

We adviseren bewoners én woningcorporaties. Heb je vooral heel veel vragen over gemeenschappelijk wonen in zelfbeheer? Kom dan naar een van onze spreekuren.

Rondleiding

Als ervaringsdeskundigen in het opzetten van een gemeenschappelijk woonproject laten we graag ons eigen project zien: het superduurzame Iewan.

Gemeenschappelijk wonen, collectief wonen, wonen in een woongemeenschap of woongroep… Hoe je het ook noemt, er komt nogal wat op je af als je zo’n project aan gaat. Of je nu helemaal aan het begin van een droom staat of al jaren in een gerealiseerd woonproject woont. 

Wij van Bureau Viertel zijn fan van gemeenschappelijk wonen en we wonen zelf al meer dan vijftien jaar op deze manier. Wij zijn mede-initiatiefnemers (en bewoners) van Iewan, de eerste strowijk van Nederland. Vanaf het eerste plan aan de keukentafel zijn wij betrokken en actief bij dit project.

Sindsdien hebben wij een missie: ecologisch en gemeenschappelijk wonen zo gewoon en betaalbaar maken dat je in elke gemeente in Nederland op deze manier kunt wonen. 

Ons aanbod bestaat uit verschillende workshops, trainingen, bijeenkomsten en adviesgesprekken. Klik hierboven voor meer informatie of neem contact met ons op om een afspraak te maken.