Bureau Viertel

Wij ondersteunen door advies, training en kortdurende begeleiding. Onze aanpak is praktisch en pragmatisch, met snel resultaat.

Bureau Viertel richt zich op:

CPO-begeleiding: ondersteuning gemeenschappelijk wonen

Zet je dromen in de steigers!

Bureau Viertel geeft CPO-begeleiding (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)  aan nieuwe en al langer bestaande initiatieven. Wij ondersteunen door kortdurende begeleiding, training en advies. Onze aanpak is creatief en doeltreffend en we geven richting en duidelijkheid in wat er op je afkomt als je een gemeenschappelijk wonen-project op gaat zetten.

Geef je eigen woonomgeving vorm

Het is fantastisch om je eigen woonomgeving vorm te geven met een groep mensen. Het is levendig, het geeft kracht en heel veel mogelijkheden. Samen bereik je zoveel meer dan individueel: gemeenschappelijke ruimtes, bijzondere activiteiten, dagelijkse dingen delen, elkaar helpen waar nodig en nog veel meer.  

CPO-begeleiding en workshops

Wij van Bureau Viertel zijn fan van gemeenschappelijk wonen en we wonen zelf al meer dan vijftien jaar op deze manier. Wij zijn mede-initiatiefnemers (en bewoners) van Iewan, de eerste strowijk van Nederland. Vanaf het eerste plan aan de keukentafel zijn wij betrokken en actief bij dit project.

Sindsdien hebben wij een missie: ecologisch en gemeenschappelijk wonen zo gewoon en betaalbaar maken dat je in elke gemeente in Nederland op deze manier kunt wonen. We willen meer woongemeenschappen van de grond te krijgen en ze te helpen om plezierig en goed te functioneren.

Woningcorporaties

We richten ons ook op woningcorporaties en gemeentes, die we adviseren en inspireren. Zo slaan we een brug tussen de verschillende samenwerkingspartners. We geven graag een rondleiding en presentatie bij Iewan. Hierbij geven we uitleg over de totstandkoming en organisatie van Iewan, onze duurzame toepassingen, zelfbeheer en de samenwerking met verschillende partijen. Altijd goed voor een inspirerende excursie met collega’s, mede-initiatiefnemers of buren.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!