Workshops/trainingen

In één dagdeel of enkele bijeenkomsten een flinke stap verder komen met je project? Kijk hier voor ons aanbod voor initiatiefgroepen en bestaande projecten.

Bijeenkomsten

Tijdens losse bijeenkomsten ontmoet je gelijkgestemden en leer de basis van wat erbij komt kijken als je een (eco-) woonproject in zelfbeheer wilt opzetten.

Advies

We adviseren bewoners én woningcorporaties. Heb je vooral heel veel vragen over gemeenschappelijk wonen in zelfbeheer? Kom dan naar een van onze spreekuren.

Rondleiding

Als ervaringsdeskundigen in het opzetten van een gemeenschappelijk woonproject laten we graag ons eigen project zien: het superduurzame Iewan.

CPO-begeleiding: ondersteuning gemeenschappelijk wonen

Zet je dromen in de steigers!

Bureau Viertel geeft CPO-begeleiding (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)  aan nieuwe en al langer bestaande initiatieven. Wij ondersteunen door kortdurende begeleiding, training en advies. Onze aanpak is creatief en doeltreffend en we geven richting en duidelijkheid in wat er op je afkomt als je een gemeenschappelijk wonen-project op gaat zetten.

Geef je eigen woonomgeving vorm

Het is fantastisch om je eigen woonomgeving vorm te geven met een groep mensen. Het is levendig, het geeft kracht en heel veel mogelijkheden. Samen bereik je zoveel meer dan individueel: gemeenschappelijke ruimtes, bijzondere activiteiten, dagelijkse dingen delen, elkaar helpen waar nodig en nog veel meer.  

CPO-begeleiding en workshops

Wij van Bureau Viertel zijn fan van gemeenschappelijk wonen en we wonen zelf al meer dan vijftien jaar op deze manier. Wij zijn mede-initiatiefnemers (en bewoners) van Iewan, de eerste strowijk van Nederland. Vanaf het eerste plan aan de keukentafel zijn wij betrokken en actief bij dit project.

Sindsdien hebben wij een missie: ecologisch en gemeenschappelijk wonen zo gewoon en betaalbaar maken dat je in elke gemeente in Nederland op deze manier kunt wonen. We willen meer woongemeenschappen van de grond te krijgen en ze te helpen om plezierig en goed te functioneren.

Daarvoor hebben we een ruim aanbod van workshops en trainingen ontwikkeld. Nieuwe initiatieven kunnen zo goed beslagen ten ijs komen. Bestaande gemeenschappen krijgen een opfrisbeurt. We organiseren ook bijeenkomsten waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld de Zet je dromen in de steigers-startbijeenkomsten voor tips en concrete handvaten om jouw project van de grond te laten komen. Of Beter dan beton, met concrete informatie over ecologisch wonen.

Woningcorporaties

We richten ons ook op woningcorporaties en gemeentes, die we adviseren en inspireren. Zo slaan we een brug tussen de verschillende samenwerkingspartners. We geven graag een rondleiding en presentatie bij Iewan. Hierbij geven we uitleg over de totstandkoming en organisatie van Iewan, onze duurzame toepassingen, zelfbeheer en de samenwerking met verschillende partijen. Altijd goed voor een inspirerende excursie met collega’s, mede-initiatiefnemers of buren.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!