De workshop Hoe besluiten wij eigenlijk? gaat in op het functioneren van de besluitvorming die jullie woongemeenschap hanteert.

Een goede manier van besluiten zorgt voor goede vergaderingen. Hoe meer draagvlak er is voor een besluit, hoe beter het wordt nageleefd. Mensen voelen zich gehoord en betrokken, en de groep functioneert goed. Maar wanneer de besluitvorming niet goed gaat, is het wachten op gemopper, onbegrip en afhaken.

Merken jullie dat er veel ontevredenheid heerst over genomen besluiten? Hebben mensen het gevoel dat hun mening er niet toe doet? Handelen niet alle bewoners naar besluiten? Wordt er tijdens vergaderingen meer geargumenteerd dan geluisterd? Of zijn jullie gewoon benieuwd wat er nog meer mogelijk is op het gebied van besluitvorming?

Het kan geen kwaad om eens met frisse blik naar jullie manier van besluiten te kijken. In de workshop Hoe besluiten wij eigenlijk? gaan we in op verschillende besluitvormingsmodellen, onder andere meerderheidsbesluit, consensus, deep democracy, dictatoriaal en sociocratie. We laten zien wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende modellen. Wat zijn de verschillen en welke besluitvorm past eigenlijk bij jullie? Misschien willen jullie wel overstappen naar een andere besluitvormingsmodel. Hoe kan je dat doen als groep? 

In deze workshop maken jullie kennis met de verschillende manieren en processen van besluitvormingsmodellen. Daarnaast oefenen we met werkvormen die tijdens een vergadering gebruikt kunnen worden. Zo werken we toe naar effectieve, plezierige vergaderingen waar iedereen een goed gevoel en de nodige daadkracht aan overhoudt. 

Kijk hier voor meer workshops

Praktisch >> workshop Hoe besluiten wij eigenlijk?

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten workshop inclusief voorbereiding en hand-out:
Voorbereiding: 4 uur x 2 personen:  8 uur
Uitvoering: 3 uur x 2 personen:   6 uur

Kosten workshop:  €520,—

Hier komen nog eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur en in het weekend met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten.

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

workshop besluitvorming Bureau Viertel