In de workshop Bewoners vinden gaan we in op het uitbreiden van de groep  – wanneer en hoe doe je dat? Een woongemeenschap bestaat bij de gratie van haar bewoners. Het is dan ook geen overbodige luxe om goed na te denken over wat voor bewoners je zoekt, wat het project van ze verwacht en wat bewoners van het project kunnen verwachten. Met een goed bewonersprofiel trek je de mensen aan die bij het woonproject passen én geef je duidelijkheid aan geïnteresseerden. 

In de workshop bewoners vinden laten we zien hoe jullie een bewonersprofiel opstellen dat bij jullie project past, hoe verschillende aannameprocedures eruit kunnen zien en waar je de juiste bewoners kunt vinden. Verder geven we tips en tricks voor het selecteren van bewoners (inclusief alarmbellen) en gaan we oefenen met betrokkenheid. Tot slot gaan we in op enthousiasme: waarom worden mensen enthousiast en hoe kun je dat vasthouden?

Kijk hier voor meer workshops

Praktisch >> workshop bewoners vinden: De toekomstige bewoner en de groep

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten workshop inclusief voorbereiding en hand-out:
Voorbereiding: 4 uur x 2 personen:  8 uur
Uitvoering: 3 uur x 2 personen:   6 uur

Kosten workshop:  €520,—

Hier komen nog eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur en in het weekend met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten.

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

"Ik werd blij van het spontane. Niet te gelikt, er moest wel iets gebeuren maar was allemaal heel sympathiek. Jullie zijn ook nog je draai aan het zoeken dat maakt het leuk en geeft ruimte dat de groep ook inbreng heeft. De sfeer is ook heel aangenaam."
Jeroen van B.
Deelnemer Zet je dromen in de steigers
Workshop bewonersprofiel Bureau Viertel