De workshop besluitvorming gaat in op hoe je als groep een besluit neemt. Dat kan op verschillende manieren: meerderheidsbesluit, consensus, deep democracy, dictatoriaal, sociocratie of iets heel anders. Wat zijn de verschillen en welke besluitvorm past bij jullie?

Een goede manier van besluiten zorgt voor een sterkere groep. Wanneer de besluitvorming niet goed gaat, is het wachten op gemopper, onbegrip en afhaken.

In de workshop besluitvorming maak je kennis met de verschillende manieren en processen van besluitvorming en de voor- en nadelen daarvan. Daarnaast gaan we aan de slag met technieken om vergaderingen beter, sneller en leuker te maken. Ook oefenen we met verschillende werkvormen die tijdens een vergadering gebruikt kunnen worden.

Kijk hier voor meer workshops

Praktisch >> workshop besluitvorming: Besluiten met plezier

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten workshop inclusief voorbereiding en hand-out:
Voorbereiding: 4 uur x 2 personen:  8 uur
Uitvoering: 3 uur x 2 personen:   6 uur

Kosten workshop:  €520,—

Hier komen nog eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur en in het weekend met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten.

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

workshop besluitvorming Bureau Viertel
"De module over besluitvorming is een aanrader voor iedereen die in een (vrijwilligers)organisatie werkt. Het maakt je bewust van of en hoe je besluiten neemt en hoe je dat op een speelsere vorm kan geven. Ik vond alle bijeenkomsten informatief, gezellig en to the point: jullie hebben steeds essentiële vragen aangesneden voor het opzetten van een duurzaam woonproject. En jullie eigen ervaring (met succes!) maakt het verhaal heel sterk. Ik ben een allereerste stap gaan zetten: het vinden van mensen in wie ik vertrouwen heb om een project mee aan te gaan. De eerste is gevonden. Jullie aanbeveling is voor mij een goede leidraad: zorg eerst dat je in een kleine groep een plan uitwerkt en zoek er daarna pas (veel) meer mensen bij."
Joke, Dieren
Nog geen project