Natuurlijk ken je je buren als je in een gemeenschappelijk woonproject woont. Maar wanneer de alledaagse beslommeringen zoveel tijd innemen dat er geen sprake meer is van een gemeenschappelijk gevoel, is het misschien tijd om daar eens bij stil te staan. Een vrolijke bijeenkomst waarbij je je co-woners eens op een andere manier leert kennen en de gemeenschapszin weer wakker gemaakt wordt.

Door middel van verschillende vrolijke werkvormen nemen we de tijd en ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en nieuwe dingen van elkaar te weten te komen. Zo kom je er weer achter waar iedereen zich eigenlijk mee bezig houdt en hoe mensen het gemeenschappelijk wonen ervaren. Waarvoor voelde je bewondering? Waarvoor wil je eens ongegeneerd complimentjes uitdelen? Wat voor activiteiten mis je hier nog? Wat heb je zelf aan te bieden?

We behandelen de volgende vragen: waardoor voel je je thuis? Waardoor voel je je verantwoordelijk en wanneer kom je in actie? Daarna testen we de antwoorden in de praktijk met gebruik van de hele ruimte. We werken in kleine groepjes en met de hele groep. Aan het einde van de workshop weet iedereen weer waarom deze bewoners en dit project zo geweldig zijn. 

Kijk hier voor meer workshops

Praktisch >> workshop Met wie wonen we hier ook alweer?

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten workshop inclusief voorbereiding en hand-out:
Voorbereiding: 4 uur x 2 personen:  8 uur
Uitvoering: 3 uur x 2 personen:   6 uur

Kosten workshop:  €520,—

Hier komen nog eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur en in het weekend met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten.

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

"Er werd geluisterd naar elkaar, daar werd ik blij van. Ook van het enthousiasme van de mensen. De presentatie had leuke plaatjes en de werkvormen waren goed. Powerpoint vind ik echter meestal een domper. Liever eigen tekst, zelf doen. Evt. met een tekeningetje erbij of zo."