UPDATE: vanwege de maatregelen rond COVID-19 zijn alle kenniscafé’s voorlopig uitgesteld. Neem contact met ons op om op de hoogte te blijven van nieuwe data.

In 2020 organiseert Bureau Viertel vier kenniscafé’s. Per café gaan we aan de slag met verschillende thema’s rondom groepsvorming en organisatie. Daarnaast is er veel ruimte voor ontmoeting en kennismaking.

De kenniscafé’s vinden plaats in De Kleine Wiel in Lent, bij Nijmegen.

Vision Vectors by Vecteezy

Kenniscafé VISIE

Alles begint bij een goede visie. Een goede visie brengt mensen bij elkaar, geeft houvast en opent deuren. Hoe schrijf je zo'n goede visie? Welke onderwerpen moeten daar zeker in en welke juist niet? We werken aan een interne en een externe visie en maken duidelijk wat het verschil tussen beide visies is. We geven aan welke onderdelen zeker in een goede visie moeten komen en geven tips over hoe je het kunt aanpakken en voorbereiden. Door diverse opdrachten en werkvormen worden overeenkomsten en verschillen in de groep snel helder en samengevat in thema's.

Web

Kenniscafé PROGRAMMA VAN EISEN

Met een PvE maak je goede sier bij gemeentes, woningcorporaties en financierders. Met een prachtig maar nog weinig concreet plan kunnen deze partijen niet zoveel, met vierkante meters en cijfertjes juist wel. Een goed PvE is zelfs onontbeerlijk voor een architect of aannemer, het vormt namelijk de basis voor het uiteindelijke definitieve ontwerp van nieuwbouw of renovatie. In dit kenniscafé laten we zien wat er precies in een goed PvE moet komen te staan. Ook laten we zien waarom een moodboard belangrijk is en gaan we hiermee aan het werk.

royalty-free-fighting-clipart-illustration-1115388

Kenniscafé BESLUITVORMING

Met een groep een besluit nemen kan op verschillende manieren: meerderheidsbesluit, consensus, deep democracy, dictatoriaal, sociocratie of iets heel anders. Wat zijn de verschillen en welke besluitvorm past bij jullie? Een goede manier van besluiten zorgt voor een sterkere groep. Wanneer de besluitvorming niet goed gaat, is het wachten op gemopper, onbegrip en afhaken. In dit kenniscafé maak je kennis met de verschillende manieren en processen van besluitvorming en de voor- en nadelen daarvan. Daarnaast gaan we aan de slag met technieken om vergaderingen beter, sneller en leuker te maken. Ook oefenen we met verschillende werkvormen die tijdens een vergadering gebruikt kunnen worden.

Bureau Viertel woningcorporaties

Kenniscafé ORGANISATIE VAN DE GROEP

Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat de bouw kan beginnen en hoe gaan jullie de bewoningsfase organiseren? We gaan in op communicatie, enthousiasme, betrokkenheid, werkgroepen, rollen in de groep en het maken van een stappenplan. Door van te voren goed over de organisatie na te denken voorkom je dat je veel overbodig werk doet en het overzicht verliest. Na deze workshop heb je inzicht in bovenstaande thema’s en een helder stappenplan waarin staat wat er al gebeurd is en wat er nog moet gebeuren.

Praktisch >> kennsicafé’s

Tijd | 13:00-16:30

Locatie| De Kleine WielKarl Marxstraat 101, Lent
Goed bereikbaar met OV

Kosten | Standaard: €35,-; minima: €25,-; bovenmodaal: €45,-

Data | 
VISIE:  zondag 26 april
PROGRAMMA VAN EISEN:  zaterdag 13 juni
BESLUITVORMING: zaterdag 19 september
ORGANISATIE: zaterdag 7 november