In de workshop ‘hoe begin je aan een gemeenschappelijk woonproject’ zet je dromen in de steigers, leggen wij je van A tot Z uit wat er bij komt kijken om je eigen collectieve woonproject van de grond te krijgen. We leggen uit welke beslissingen je samen moet nemen en waarover.  We dagen jullie uit je mening te geven over verschillende thema’s die aan bod komen bij het opzetten van een plan voor het opzetten van een woongemeenschap. In één middag behandelen we de documenten die je nodig hebt om met je initiatief de boer op te kunnen. We vertellen hoe je je groep kunt organiseren en wat je te wachten staat. We geven tips en vertellen je welke valkuilen er zijn zodat je daar niet in hoeft te stappen. Deze workshop kan je zo een paar jaar werken en vergaderen schelen. Na de workshop ‘zet je dromen in de steigers’ weet je wat jullie te doen staat en kan je als initiatiefgroep goed geïnformeerd besluiten of je ervoor gaat.. of niet. Ja, wél natuurlijk!

Kijk hier voor meer workshops

Praktisch >> workshop hoe begin je aan een woonproject

Zet je dromen in de steigers

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten workshop inclusief voorbereiding en hand-out:
Voorbereiding: 4 uur x 2 personen:  8 uur
Uitvoering: 3 uur x 2 personen:   6 uur

Kosten workshop:  €490,—

Hier komen nog eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur en in het weekend met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten.

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN
"Indrukwekkend, solide verhaal dat bewijst dat een goed plan ook werkelijk realiseerbaar is. We zijn bezig een project op te zetten. Deze bijeenkomst liet zien dat de route die wij voorstaan, en die aansluit bij jullie aanpak, in de praktijk blijkt te werken. Het is bovendien inspirerend te zien hoe met hard werken dromen gerealiseerd kunnen worden."
'Zet je dromen in de steigers'- dag
Deelnemer
Bureau Viertel iewan