De workshop Visie opfrissen is bedoeld voor woonprojecten die al langer bestaan. Het is fantastisch om invloed te hebben op je eigen woonomgeving en die vorm te geven met een groep mensen. Samen bereik je zoveel meer dan individueel: gemeenschappelijke ruimtes, bijzondere activiteiten, dagelijkse dingen delen, elkaar helpen waar nodig en nog veel meer.

Na verloop van jaren kan het gewone ‘wonen’ soms de overhand krijgen. Het is niet meer zo duidelijk waarom jullie ook alweer zo wonen als jullie wonen. Of misschien was er wel nooit een duidelijke visie, een gedeeld doel of een ideaal naast het gewone wonen.

In deze workshop gaan we aan de slag met de waarden van de deelnemers en van daaruit de waarden die de groep deelt. Welke waarden zijn het belangrijkst voor onze woongemeenschap? Hoe staan we tegenover: duurzaamheid,  anarchisme, ecologisch wonen, gemeenschappelijkheid, spiritualiteit? We onderzoeken de waarden aan de hand van verschillende stellingen. Zodat je erachter komt hoe er door de deelnemers over verschillende waarden gedacht wordt. Hoe sta je tegenover delen? Hoeveel heb je ervoor over om duurzaam te wonen? Is er ruimte voor collectieve maatschappelijke betrokkenheid of is dat een initiatief van individuen? Is je levensvisie je eigen persoonlijke zaak achter de voordeur of is er een gedeelde levensvisie? Deze kwesties en nog veel meer komen aan bod in verschillende interactieve werkvormen. Tijdens de workshop bepaalt de groep op welke waarden de visie van de woongemeenschap gebaseerd is. Van daaruit bespreken we hoe de waarden concreet zichtbaar worden in het dagelijks leven. Zo verfris je de visie en heb je iets om op te bouwen voor wie er al woont en om potentiële bewoners duidelijk te maken wat voor woonproject je eigenlijk hebt. 

In deze workshop krijgt de groep een goed beeld van de punten waar iedereen vol voor wil gaan, en hoe deze punten praktisch ingevuld kunnen worden. Door diverse opdrachten en werkvormen worden overeenkomsten en verschillen in de groep snel helder en samengevat in thema’s. Ook krijgen jullie ideeën mee over hoe de visie in de toekomst levend kan worden gehouden.

Praktisch

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten De kosten van een workshop bedragen €363,- inclusief voorbereiding, hand-out en 21% btw. Daar komen eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten. 

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

workshop visie opfrissen Bureau Vierte;