Vergaderen: saai, duurt lang, eindeloos gepraat, vaak veel van hetzelfde… Herkenbaar? Of ben je juist zo’n vergadertijger die pas gelukkig is als vergaderingen tot na middernacht duren en je vooral jezelf veel hebt horen praten?

Zeker na verloop van jaren kunnen vergaderingen in woongemeenschappen taai en traag worden. De oude garde heeft alles al een keer voorbij zien komen en weet bij elk probleem precies waar het aan ligt. De nieuwere bewoners lijken zo weinig betrokken te zijn dat ze niet eens komen opdagen als er echt belangrijke dingen op de agenda staan.

Een goede vergadering heeft alles te maken met een goede voorbereiding, uitvoering en bewust betrokken zijn bij wat er gebeurt in de vergadering. Kan iedereen zijn of haar mening delen? Is er tijd om van gedachten te wisselen? Is er gelegenheid om opheldering te vragen zonder dat er meteen een discussie ontstaat? Worden voorstellen en andere bijdragen aan de vergadering met openheid en frisse blik behandeld?

In deze workshop geven we eenvoudige, maar zeer effectieve vergadertips. We laten zien hoe vergaderingen sneller kunnen gaan terwijl toch alle onderwerpen en bewoners aan bod komen. We oefenen met werkvormen en bekijken welke werkvormen wanneer geschikt zijn – en laten zien dat vergaderen op deze manier ook nog leuk kan zijn. We gaan in op heldere stappenplannen en brengen deze meteen in praktijk.

Ingesleten patronen zijn moeilijk te doorbreken als je er middenin zit. Een frisse blik van buitenaf kan dan ineens veel duidelijk maken. Deze workshop is dan ook uit te breiden naar de training Vergaderen en besluiten. Voor deze training observeren wij jullie vergadering, passen we deze workshop aan jullie aan en gaan we daarnaast in op besluitvorming. Klik hier voor meer informatie over de training Vergaderen en besluiten.

Praktisch

Tijdsduur Onze workshops duren ongeveer 3 uur. Tijdstip in overleg, avond en weekends zijn geen probleem.

Voorbereiding We bereiden elke workshop voor zodat de workshop aansluit bij jullie groep en de fase waarin jullie je bevinden. 

Kosten De kosten van een workshop bedragen €363,- inclusief voorbereiding, hand-out en 21% btw. Daar komen eventuele reiskosten bij op basis van 2e klas OV vanaf Nijmegen (na 9:00 uur met 40% korting). 

Locatie We komen graag naar jullie toe! We kunnen de workshops ook in onze eigen Kleine Wiel geven, in Lent (bij Nijmegen). In dat geval komt er €30,- voor een dagdeel aan zaalhuur bij maar berekenen we natuurlijk geen reiskosten. 

MEER INFORMATIE OF WORKSHOP AANVRAGEN:

Workshop effectief vergaderen Bureau Viertel