Ken je Lothloriën al? Een alternatieve camping met herberg in een prachtig natuurgebied in de Haute Marne in Noord-Frankrijk waar je cursussen kunt volgen, kunt wandelen, relaxen, leuke mensen ontmoeten, lekker eten en van alles meer. Volgens ons is het een ideale plek om aan de slag te gaan met je woondromen daarom organiseren wij er van 18 tot en met 24 augustus organiseren een vakantiecursus. Wil je er meer over weten?

Op zondag 24 maart geven we een workshop op de inspiratiedag in Nederland en kun je ook kennismaken met de andere vakantieweken. Kijk op:

Zondag 24 maart Inspiratiedag Centre Lothlorien in het Veerhuis, Varik


Wat leer je op de cursus?

Maandag: hoe schrijf je een goede interne visie? Welke onderwerpen moeten daar zeker in staan.

Dinsdag: hoe maak je een externe visie? Wat moet erin staan en wat juist niet?

Woensdag: hoe zet je je visie om in een Programma van Eisen zodat de professionele partijen er iets mee kunnen?

Donderdag: hoe organiseer je de bewonersgroep? Hoe houd je de betrokkenheid en het enthousiasme gaande?

Vrijdag: besluitvorming en vergaderen. Welke besluitvormingsmethode kies je? Daarnaast methodes om efficiënt en gezellig te vergaderen.

Verder is er twee keer een avondprogramma, één avond over het ontstaan van Lothloriën, ook een droom die in de steigers werd gezet en één filmavond over co-housing en ecodorpen.

Je werkt samen met de andere deelnemers, wisselt ervaringen uit, ontmoet gelijkgestemden en merkt dat je niet de enige bent die anders wil wonen en leven.

Na deze week weet je precies hoe je jouw project in de steigers kan krijgen. De week is voor initiatiefgroepen om hun project een boost te geven en voor losse dromers die zich goed willen informeren voordat ze aan hun initiatief beginnen.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden hier: vakantieweek Zet je dromen in de steigers.

Prijs: €195,- exclusief verblijfskosten (je kan zelf kamperen, voor volpension kiezen of iets daartussenin)