Bureau Viertel verzorgt interactieve presentaties voor corporaties, overheden en andere professionals over diverse onderwerpen. Ook gaven wij al presentaties bij Pakhuis de Zwijger, op werkconferenties en bij brainstormavonden. Binnen de presentaties is ruimte voor vragen en de presentaties kunnen worden afgestemd op wens en behoefte. De presentaties kunnen gecombineerd worden met een rondleiding bij Iewan. Enkele mogelijke thema’s:

  • Iewan van droom tot realiteit: het proces van het ontstaan van Iewan, de eerste strowijk van Nederland. Hoe hebben de toekomstige bewoners het aangepakt? Hoe hebben zij zich intern georganiseerd en hoe ging de samenwerking met derden? Wat ging goed en wat juist niet? Wat zijn de leerpunten en succesfactoren?
  • De ecologische toepassingen in het project: welke keuzes zijn gemaakt en waarom? Welke installaties, welke materialen? Wat zijn voor- en nadelen van strobouw? Hoe kun je (ook binnen sociale woningbouw) duurzaam omgaan met water en energie? En wat is nou echt duurzaam?
  • Waarom zouden we eigenlijk? In deze presentatie lichten we toe wat de risico’s maar vooral ook de voordelen voor woningcorporatie of gemeente zijn van bewonersinitiatieven. Wil je je afdeling enthousiast krijgen? Na deze presentatie zijn ze dat zeker!

presentatie bewonersinitiatieven

Wij geven ook praktische, resultaatgerichte trainingen; duur en exacte inhoud van de training worden in overleg en naar behoefte bepaald. Enkele voorbeelden:

  • Omgaan met bewonersinitiatieven. Hoe vind je een initiatief en hoe vindt een initiatief jouw organisatie? Waar moet je rekening mee houden? Zijn er cultuurverschillen tussen ‘de burger’ en ‘de professional’? Wat is faciliteren en hoe doe je dat het beste? Hoe stimuleer je initiatief en hoe kan een enthousiaste groep verzanden?
  • Voorbereidingsworkshop cultuur in het bouwteam/op de bouwplaats. Als woningcorporatie overleggen en samenwerken met toekomstige bewoners is één ding. Het overleggen met partijen als bouwbedrijven, onderaannemers, installateurs en in het geval van zelfbouw bouwopzichters en bouwvakkers is een tweede. Waar let je op en hoe hou je de sfeer optimaal?

presentatie zelfbeheer