Een bewonersgroep bestaat uit een mix van mensen die elkaar heel goed kennen en met een half woord begrijpen, nieuwe mensen. Mensen die elkaar al lang kennen, maar eigenlijk niet zo goed en van alles daartussenin. Voor ene goede gemeenschap is het belangrijk dat je elkaar regelmatig ontmoet en weet wat er speelt. Daar is alleen niet altijd tijd en gelegenheid voor. Daarom is het goed er een keer een middag of avond aan te besteden.

In de workshop ‘met wie wonen we ook alweer hier’ gaan we het feestelijk aanpakken. Door middel van verschillende vrolijke werkvormen nemen we de tijd en ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en nieuwe dingen van elkaar te weten te komen. Zo kom je er weer achter waar iedereen zich eigenlijk mee bezig houdt en hoe mensen het gemeenschappelijk wonen ervaren. Waarvoor voelde je bewondering? Waarvoor wil je eens ongegeneerd complimentjes uitdelen? Wat voor activiteiten mis je hier nog? Wat heb je zelf aan te bieden?

We behandelen in een presentatie de volgende vragen: Waardoor voel je je thuis? Waardoor voel je je verantwoordelijk en wanneer kom je in actie? Daarna testen we de antwoorden in de praktijk met gebruik van de hele ruimte. We werken in kleine groepjes en met de hele groep. Aan het einde van de workshop weet iedereen weer waarom deze bewoners en deze huizen zo geweldig zijn.