Wij organiseren laagdrempelige bijeenkomsten over verschillende thema’s. Tijdens onze bijeenkomsten krijg je praktisch toepasbare informatie, ontmoet je gelijkgestemden en word je meteen aan het werk gezet. We ruimen altijd tijd in voor ontmoeting en vragen.

Bureau Viertel organiseert op onregelmatige basis de bijeenkomst ‘Zet je dromen in de steigers’ voor startende initiatieven. In één dag ontmoet je gelijkgestemden en krijg je overzicht in de stappen die nodig zijn om zelf een wooninitiatief op te zetten. Je oefent met anderen in het samen besluiten nemen  en goede plannen maken. Wie weet is het de start van de realisatie van jouw woondroom! Dagblad Trouw berichtte erover.

Zelf je woonproject opzetten

Hoe begin je aan zoiets? Waar loop je tegenaan als je een woonproject wilt starten? Waar moet je rekening mee houden? Hoe schrijf je een goede visie en wat moet er allemaal in een Programma van Eisen? Welke fases moet je doorlopen en hoe stel je een groep samen? Hoe beslis je als groep en hoe hou je de vaart erin? Hoe vind je samenwerking met derden zoals gemeente, woningcorporatie en architect?
Met al deze vragen gaan we aan de slag. De opgedane kennis zul je meteen gaan gebruiken. Losse dromers die op zoek zijn naar een groep worden tijdens een matchmaking-sessie gekoppeld aan mededromers of aan prille groepen die uitbreiding zoeken (dit onderdeel is afhankelijk van het aantal deelnemers).

De bijeenkomst is bedoeld voor startende initiatieven, maar ook als je al een tijdje bezig bent, kun je nuttige tips en adviezen verwachten. 

Het programma bestaat uit:

Informatie: college met tips, voorbeelden, uitwisseling en vragen beantwoorden
Matchmaking: vind gelijkgestemden voor je woondromen
Aan de slag: praktische hulp, plannen maken, plannen checken

De volgende bijeenkomst vindt plaats in Rotterdam op zaterdag en zondag 27 en 28 september.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deze bijeenkomst is ook als workshop voor bestaande startende initiatiefgroepen aan te vragen. 

Een woongemeenschap is bij uitstek een droom waar je andere Waar vind je mensen die jouw woondromen delen? 

Op 10 november van 13u tot 18u organiseren we de eerste netwerksessie voor losse dromers en mensen met initiatiefgroepen die een paar mensen erbij zoeken. 

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.