woonproject: zet je dromen in de steigers academy

Zelf je woonproject opzetten? 2018 wordt het jaar van de Zet je dromen in de steigers-Academy. Na de succesvolle Startbijeenkomsten – voor beginnende initiatieven en losse dromers – gaan we dieper in op de materie. Per maand gaan we een middag lang aan de slag met een thema dat van belang is om je eigen woonproject op te kunnen zetten. De nadruk ligt op een praktische aanpak, met ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Waar nodig schakelen we gastspecialisten in. Je kunt mixen en matchen om precies datgene te leren waar je behoefte aan hebt, of het hele programma volgen.

 

Tijden: 13:00 – 16:00, vanaf 16:00 u. borrel
Maximaal 20 deelnemers per bijeenkomst, uitgezonderd september
De bijeenkomsten gaan door wanneer er minimaal 5 deelnemers zijn 2 weken voor de geplande bijeenkomst. Meld je dus tijdig aan!

Door je aan te melden ga je akkoord met de voorwaarden.

Zet je eigen woonproject op: de thema’s

7 april: Zonder visie ben je nergens
Hoe schrijf je een goede visie? Welke onderwerpen moeten daar zeker in staan en welke juist niet? Wat is het verschil tussen een interne en externe visie? Welke rol speelt PR in deze fase en hoe kun je dat aanpakken?
Aanmelden

5 mei: Dromen op de vierkante meter
Een Programma van Eisen maken: hoe doe je dat? Wat moet er in en hoe specifiek moet je zijn? Van welke wetten en regels moet je op de hoogte zijn?
Aanmelden

2 juni: Besluiten met plezier
Welke besluitvormingsmodellen zijn er en welke passen het beste bij jullie groep? Hoe kun je efficiënt vergaderen? En kan het dan ook nog gezellig zijn?
Aanmelden

15 september: Ecologisch bouwen en renoveren
Duurzaam renoveren: hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden en wat is er mogelijk? Duurzame toepassingen en installaties voor nieuwbouw: wat is de duurzaamste oplossing en is die haalbaar? Wat zijn de nieuwe technieken en zijn die interessanter dan low tech-oplossingen? Zelf (mee)bouwen, hoe regel je dat? Met wie ga je samenwerken en hoe ziet dat eruit? Waar en hoe vind je vrijwilligers om mee te bouwen? Maximaal 50 deelnemers.
Aanmelden

6 oktober: De toekomstige bewoner en de groep
Hoe vind je toekomstige bewoners en hoe ga je die bij het project betrekken? Hoe stel je een goed bewonersprofiel op? Hoe blijft de groep betrokken en enthousiast?
Aanmelden

3 november: Vrijwillig versus professioneel
Hoe werk je samen met aannemers, ambtenaren en woningcorporaties? Wat zijn de verschillende belangen en hoe verenig je die? Hoe bereid je je voor op onderhandelingen?
Aanmelden

Praktische informatie Zet je dromen in de steigers-Academy

Dagen: zaterdagen
Tijd: 13.00 – 16.00, vanaf 16:00 u. borrel
Kosten: €35,- per bijeenkomst (inclusief: koffie, thee en iets lekkers)
Duo-ticket: €60,- voor twee personen
Locatie: De Kleine Wiel in Lent, Karl Marxstraat 101